Linne – ett bekvämt klädesmaterial

Ett måste i din garderob, för både sommarens alla tillfällen men också som en året-runt klassiker.

Det är inte en slump att linne blivit något av en trend de senaste åren. Materialet är både slitstarkt, skönt och kan dessutom vara riktigt hållbart, så länge du tar hand om ditt plagg på rätt sätt. Dessutom är det ett svalkande plagg på sommaren, som alla borde komplettera sin garderob med.

Ett hållbart val

Lin är material vi faktiskt använt sen stenåldern, vilket gör det till en av våra äldsta textilfibrer. Materialet utvinner vi från ett växtbaserat fiber tillverkad av linplantans stjälk. Odlingen av lin kan ske i både svalare samt regniga klimat och dessutom så klarar sig linet bättre utan bekämpningsmedel. Det krävs heller inte så mycket gödningsmedel under processen och därför kan påverkan på miljön vid odling hållas låg. Linne är alltså ett utmärkt val för den klimatmedvetna modefantasten. 

Köp Linne

På sajter online hittar du en mängd fina plagg av detta läckra naturmaterial. Vi kan själva intyga att linne är perfekt för många olika tillfällen. Oavsett om det kräver ett plagg som andas på en varm sommardag eller en elegant linneklänning för sommarens fest. Det finns alltid ett tillfälle att bära ett linneplagg på!