Vikten av en god handhygien

När du håller en god handhygien förhindrar du på ett effektivt sätt att infektioner och sjukdomar sprider sig. Du skyddar både dig själv och din omgivning genom att vara noga med att tvätta händerna på ett korrekt sätt.

Därför är det viktigt att tvätta händerna

Under dagen rör vi alla vid en rad olika ytor. Ofta tänker vi inte ens på att vi gör det. Kanske tänker du heller inte på att saker som handtag, knappen på kaffemaskinen och även varor i affären, kan vara fulla av bakterier. Just våra händer är nämligen det mest primära sättet som vi överför bakterier mellan varandra.

När du rör vi olika ytor får du med dig bakterier, som i oturliga fall kan leda till sjukdom. De här bakterierna är dock ganska lätta att bli av med från händerna. Det räcker att du tvättar dem med tvål och vatten i ungefär 20 sekunder.

Investera i en bra tvål

Eftersom det är så viktigt att ofta tvätta händerna, kan det också vara bra att investera i en bra tvål. Tvål kan vara uttorkande för huden, så det är en god idé att satsa på en som är återfuktande. Du kan på nätet hitta ett stort utbud online av olika kvalitetstvålar.