Enkla sätt att ändra sin frisyr

Man har inte råd att gå och klippa sig varenda gång man vill ändra sin firsyr och att få håret professionellt stylat är väldigt dyrt. Och håller man på att spara ut håret kan man inte klippa i det så mycket heller. Vilka andra vägar kan man ta för att förändra sin frisyr.

Färga hemma

Det är alltid lite av en risk att färga håret i hemmet, men om man börjar med naturliga toner och använder toningar istället för permanenta hårfärger, behöver man inte dras med en hårfärg alltför länge om man inte gillar slutresultatet. Kom ihåg att göra allergitestet 48 timmar innan man färgar håret för att vara säker på att man inte är allergisk mot något medel i färgen. Har man längre hår än till axlarna eller om det är väldigt tjock, brukar man köpa två förpackning så det ska räcka till hela håret.

Löshår

Om man vill påskynda processen och få långt, vackert hår redan idag, kan man köpa löshår. Det finns billigt löshår som fortfarande ser naturligt ut och som man enkelt kan blanda med sin egen hårfärg. Hos vissa onlinebutiker kan man till och med låna hem en färgkarta för att kunna se i realtid hur tonerna matchar med ens egen hårfärg.

Håruppsättning

Om man aldrig varit speciellt intresserat av styling och hår, håller man sig oftast till tre-fyra olika håruppsättningar. Men det finns tusentals sätt att bära sitt hår. Tittar man på alla möjligheter som finns när man flätar håret, har man tillräckligt med idéer för resten av året. Att fläta håret behöver inte vara något man gör när man går och lägger sig, eller som man slutar man efter högstadiet. Hårflätning kan nästan vara en konstform. Dock kan vissa tekniker vara svåra att lära sig eftersom man måste göra dem på sig själv så rigga upp speglar så du kan studera håret från alla vinklar.