Pyssla som ett proffs

Du kan fylla din garderob och hem med saker som du skapar själv. Även om de inte är lika perfekta som den köpta varan får du mer stolthet i en vara som du själv har gjort och kommer nog att vara mer rädd om den. Efter att ha spenderat flera timmar på en sak kommer du inte att slänga bort den bara för att du tröttnar, istället får den bo i en låda i några månader eller år tills den åter kommer på modet.

Smycken

Du kan ta mycket inspiration från nätet och efterlikna smyckeskollektioner alltmedan du lär dig skapa dina egna smycken. Du kan köpa färdiga delar på nätet såsom pärlor, infattningar, berlocker och mycket mer. Det är materialet som kostar mest, verktygen är enkla och du behöver inte många.Vill du gå steget längre och göra egna detaljer behöver du lära dig smälta metaller och göra former. Det är lite överkurs för nybörjare men kanske ett mål att satsa på?

Snickra

Hur läckert vore det inte att sitta vid ett middagsbord som du själv har byggt? Eller be alla besökare beundra byrån i vardagsrummet som du snickrade ihop efter egen ritning? Att arbeta med trä och möbelsnickeri kräver mer arbete än smycken. Du behöver lära dig grunderna och principerna först samt läsa en del trälära för att välja ut rätt material till rätt projekt. Börja med enklare möbler, du kan till och med köpa vanliga reglar och fasadvirke i början för att minimera kostnader medan du lär dig. Det är inte ovanligt att bygga en prototyp av enklare virke för att se så att allting blir som man tänkt sig. När du har något fysiskt att beundra kan du lätt se var du behöver förbättringar.