Så kommer du igång med stickning

Vill du lära dig att sticka? Då är du inte ensam. På senare år har hantverk som stickning, virkning och broderi fått ett rejält uppsving i alla generationer. Att sticka är ett bra sätt att utföra en form av mindfulness samtidigt som du kan få utlopp för din kreativitet och fantasi. På samma gång kan du skapa något riktigt unikt och vackert som kan hålla en livstid.

Redskap, mönster och garn

Det bästa sättet att lära sig något på är att börja. Att lära sig sticka kan verka svårt, men som tur är finns det mycket hjälp att få. Du kan titta runt online för att hitta lätta nybörjarmönster och stickskolor som kan guida dig rätt i ditt första projekt. Köpa garn och redskap kan du med fördel göra på billiga sidor med bra utbud som Garnfyndet.

Att få inspiration till att sticka

Att sticka ett plagg, en inredningsdetalj, en leksak eller något annat användbart är både hållbart och roligt. Detta eftersom du kan välja bra garner och undvika långa transporter, billig arbetskraft och mycket mer. Du kan med andra ord vara stolt över det du skapar. För att finna inspiration till att skapa kan du söka på Pinterest, Instagram och andra sociala medier där många lägger upp sina unika alster.