Skönhetsknep för alla

beautyAlla kan behöva använda några knep för att vara sitt bästa jag. Tyvärr sköter inte hår och hud sig själv, man måste hand om sig för att riktigt glänsa. Genom att föra in dessa knep i din vardagsrutin kommer du att märka skillnad inom bara några veckor.

Hudkräm dag och natt

Köp en dagkräm och en nattkräm för ansiktet. Smörj in ansiktet direkt på morgonen, innan du tar på dig smink. Efter du har tvättat bort sminket på kvällen använder du nattkrämen som får sjunka in under natten.Kom ihåg att välja krämer som passar din hudtyp. Du ska använda krämer vare sig du är torr, fet, normal eller känslig.

Hudkräm efter varje dusch

När du kliver ut ur duschen har huden blivit uttorkad av vattnet och tappat sitt skyddande lager. Ju mer du skrubbar kroppen under duschande, desto skörare är huden efteråt.Smörj in kroppen med hudlotion efter duschen för att återfukta den. Även här ska du välja en kräm efter hudtyp.

Sulfatfritt

Håret gillar inte vatten eller sulfater. De torkar ut håret och tar bort skyddet som håret behöver för att inte skadas av väder och vind. Köp ett sulfatfritt schampo och försök att tvätta håret bara två-tre gånger i veckan. Ditt hår mår inte bättre av att tvättas varje dag.

Hårinpackningar

Se till att använda en hårinpackning två-tre gånger i månaden. Om ditt hår är väldigt trott och slitet kan du börja med en gång i veckan och minska ned allteftersom håret återhämtar sig. Hårinpackningen ger håret en stor dos med fukt, vilket får håret att se friskare och glansigare ut.