Vårens sportkläder

träningsplaggVårens intågande har gått i en rasande fart och den alltmer ljusare årstiden gör att vi känner träningsbehovet öka. Våren och sommarens träningskollektioner finns redan ute i butikerna och vill man vara trendig gäller det att köpa plaggen ganska snart för att det populäraste går åt fort. Hur ska vi då klä oss i år ute i motionsspåret?

Färgglatt och mönstrat

Det fortsätter att vara väldigt färgstarka färger på träningsplaggen, gärna i pastell. De mest populära färgerna är orange, svart, grönt och som i så många andra trender under året är marinblått stort. Modet generellt under 2016 är präglat av mycket mönster och tryck vilket också speglar av sig på träningskläderna som har mycket surrealistiska mönster. Galna mönster och färgglada färger kommer att sticka ut och ger energi bara av att bära dem. Det bästa är dock att kanske tona ner kombinationen med något mer nedtonat plagg i svart eller vitt eller annan enfärgat plagg.

Praktiska funktioner

Sportplaggen är ofta åtsittande och populärt är moderna material som reglerar kroppstemperaturen och absorberar svett. Plaggen har mycket praktiska funktioner också såsom mobilfickor eller fickor för nycklarna, kompressionsplagg för bättre effekt av träningen, sömnlösa plagg för att inte skava, magnetfästen för att hålla jackan på plats eller strumpor i material som gör att de inte luktar svett.

Träningsmode till vardags

En ny trend är att träningskläderna ska fungera både att träna i men även till vardags. Man bör dock vara lite försiktig med att klä sig helt i åtsittande färgglada träningsplagg då det finns en viss risk att du kommer se ut som en nästa generations superhjälte. Men att blanda streetmode med ett sportplagg kan bli en riktigt snygg kombination om det görs rätt och med smak. Att blanda in träningsplagg med din övriga garderob kallas sporty chick och detta tror man beror på att det är inne att se sportig och hälsomedveten ut och därför kryper också dessa plagg in i vardagsoutfitten.