Vårens accessoarer

ModeVårens modetrender bjuder verkligen på något för alla, allt från sval och dämpad minimalism från Calvin Klein och överdrivet stylat från Gucci till excentrisk maximalism och galna mönsterkrockar.

Inspiration

Mycket är inspirerat från 90-talet som till exempel slipklänningen och oversize jeansjackan. Den retro sportiga looken är hur het som helst och gärna att kombinera med en romantisk söt klänning. Klänningar är över lag väldigt trendigt och om du fortsätter med trenderna minimalism och rave som varit populära ett tag så kommer du klä dig efter de hetaste trenderna för 2016. Många av de stora modehusen har kläder i sin linje som visar axlarna antingen med så kallade cutouts eller nedhasat för antingen en eller båda axlarna.

Färg, mönster och tillbehören

Färgerna för vårens trendigaste plagg är vitt och gult i alla nyanser. Ränder är hetare än någonsin förut och gärna i olika mönster och matchningar från topp till tå samtidigt samtidigt som det blommiga tar över i olika färger och former. När det kommer till accessoaren så är ett av vårens absoluta måsten ett par dingliga örhängen. Accessoarerna för i år ska fortsätta vara stora och skrikiga. Ett stort skärp i midjan på en fladdrig blommig långklänning är en look som kommer fungera perfekt i sommar och du ska gärna ha ett par vita cowboyboots till. Sätter du dessutom ett diadem i håret och ett par mycket stora solglasögon med runda bågar på näsan så kommer ingen anklaga dig för att vara omodern. Till det bär du en halvmåneformad väska innehållande den blåa ögonskuggan, det knallröda läppstiftet och den glittriga metalliska plånboken. Plånböcker finns det en hel del att välja på för att följa modet i år, antingen kan du bära en plånbok som är klassisk och stilren eller en galen mönstrad i antingen ränder eller i romantiska spetsar och blommor. Precis som mobilfodralet de senaste åren har börjat vara ett statement och ett sätt att visa din personlighet så börjar det även vara för plånboken, man byter efter dagens smak och tycke.

Håret

Under året ska du klippa dig kort om du vill följa frisyrtrenderna för 2016. Den stora favoriten är en kort page, men backslick, krustångat eller i glamorösa vågor är också helt rätt. Har man ändå långt hår så är trenden att bära håret uppsatt i slarviga knutar. Den största färgtrenden för håret fortsätter att vara olika nyanser av ombre, där du har en mörkare botten och ljusare toppar.