Testa en ny sport

Hälsa är en viktig del av vardagen. Att motionera behöver inte vara tråkigt och kännas påtvingat. Med rätt sport eller aktivitet kan du till och med längta till nästa pass.

Hockey

Hockey är en sport för alla och passar dig som gillar hårda tag och att få träna intensivt. En nackdel kan vara priset på utrustningen för att komma igång, men en online sökning så kan du oftast hitta billigare produkter utan att offra kvalité. Har du tur finns det utrustning att låna under de första träningspassen, du hinner försäkra dig om att du vill satsa på sporten eller så kan du köpa in ny utrustning spritt över några månader för inte behöva leva på makaroner och korg resten av månaden.

Ridning

Även du som aldrig har ridit tidigare, som inte haft ett genuint hästintresse under barndomen, kan bli förälskad i den sporten. I början går allting lugnt till, du och hästen ska lära känna varandra och du ska bli bekväm i sadeln. Det är en teknikkrävande sport så om du gillar att peta i detaljer är ridning ett bra alternativ. Det förbränner mer kalorier än du tror tack vare att du behöver hålla många muskler spända under hela ridningen.

Vattenskidor

Lite svårare att ha som åretruntträning i Sverige men en rolig aktivitet att lägga till på schemat så fort isen har släppt. Med rätt våtdräkt kan du vara ute även om vattnet fortfarande är kallt. För dem som tävlar och tränar mycket passar det bäst med så kallade ”slalomskidor” men det finn säven andra modeller för olika typer av friåkning. Det kostsamma är att du eller någon du känner behöver äga en båt och båten behöver bränsle.

Cykling

Om du inte cyklat så mycket innan så kommer du känna vilken skonsam träningsform detta är. Du bestämmer helt själv hur mycket som du vill pressa på och träna. Det är bra konditionsträning och väldigt skonsam för din kropp. Det kanske kan vara rumpan som tar mest stryk om du är ute och cyklar ofta och långt. Annars så är det en smidig form av träning då du själv bestämmer när du ska ge dig ut på en cykeltur.